zaterdag 18 januari 2014

thema " de oceanen"

Hallo iedereen

Maandag vertelde ik over het ouderproject. Samen met de derde kleuterklas ga ik 2 weken op avontuur door de oceanen.

Maandag moesten we de boot vertrekkensklaar maken. We moesten koffers inpakken, boodschappen doen, een boot maken, een anker voor als we aan land gaan. Kortom het was een hele drukke dag.

Elke dag kwamen we met de boot een ander dier tegen.

Zo kwamen we dinsdag de octopus tegen. We zagen de kenmerken en wat de octopus zoal doet. Zo zagen de kleuters ook een stukje van de film " Nemo".

Natuurlijk moesten we ook zelf een octopus maken.

Daarna kwamen we een dolfijn tegen. Wat is dat een lief dier. Zo een zachte vacht. En wist je dat een dolfijn je kan redden, als je in nood bent in de zee?
 De kleuters maken elke dag een kroon met het dier waarover ze die dag leren. Zo maakten ze vandaag een dolfijn. De techniek waarmee ze werkten was iets anders. Ze moesten stempelen met noppenfolie. Dat was helemaal niet gemakkelijk. Het mocht niet te hard, maar ook niet te zacht. Hieronder zie je het resultaat.

De volgende dag leerden de kleuters over de zee olifant. Dat was een gek dier. De juf vertelde dat ze dat dier al in het echt gezien had. In Amerika. Er werden fotoboeken getoond en de kleuters mochten zee olifanten na doen. Wist je dat een zee olifant tot 7 meter kan worden?

De kleuters gingen op de grond liggen om te kijken hoe groot dat dan wel was. De deur moest zelf open, omdat een zee olifant zo groot is.

En zo zagen de kleuters vrijdag het begin van de pinguïn. Jammer genoeg konden we er nog niet zo veel over vertellen, want onze boot kon nog niet aanmeren in de zuidpool. Maandag komen we er alles van te weten.

Deze week deden de kleuters ook nog andere leuke dingen. Zo maakten ze een matrix, hadden ze een eigen kajuit. ze mochten leren vissen, ze oefenden de letter O, enz..















We deden ook een aantal dingen met de andere klas. Zo speelden we met de tweede kleuterklas een echt vis spel. De kleuters moesten leren vissen en vissen vangen. Dat was enorm leuk!

En de peuters kwam ook op bezoek en samen met de andere juf was er een toneel. De kleuters vonden het enorm boeiend. Als afsluiter van de week dansten we de pinguïn dans. Daar kregen we lekker warm van.



De kleuters kijken er naar uit om het avontuur volgende week verder te zetten! 


Groetjes

Juf Stephanie

2 opmerkingen: