dinsdag 12 november 2013

Peuterstage: WIEBELBILLENBOOGIE

Hallo iedereen.


Een nieuwe week, een nieuw thema.
Wiebelbillenboogie. Gekke naam hé. Voor de peuters is daar helemaal niks gek aan. In tegendeel! Vandaag maakten ze kennis met de olifanten van het grote wiebelbillenboogieboek.


dinsdag

Vandaag bij het onthaal, vonden we Jules niet in zijn stoel. Hij zat op een olifant!!! Hoe komt die olifant daar nu? De peuters verstonden er niks van. Er werd gevraagd aan Jules hoe dat kwam, maar hij taterde en taterde maar. Niemand verstond er iets van.

Daarna vertelde de juf het verhaal van het grote wiebelbillenboogie boek. Zo werd alles snel duidelijk. Het was wel leuk om naar dat verhaal te kijken, want het was niet zo maar uit een boek. Neen, het was vanuit een kamishibai. Het leek wel een minicinema!

Na het verhaaltje werd het helemaal duidelijk. Die olifanten spelen en spelen en spelen, maar ruimen niet op. En als ze zo veel spelen zijn ze vuil. En als je vuil bent.. ja, dan moet je in bad! Maar om in bad te gaan, leerde de grote olifant ons een leuk liedje!

het gaat zo:
één voor de centjes
twee voor de show
drie voor de wiebelbillen, go!
 
 Daarna mochten de peuters echte badkamerspullen waarnemen. Er was een vuile pop in de klas, en die moest gewassen worden, net zoals de olifanten in het verhaal.
 
Eerst een goede waarneming van alle spullen en daarna mochten ze zelf aan het werk.
 
Natuurlijk deden we nog veel meer.
 
 





 
 
 
woensdag
 
Vandaag leerden de peuters een nieuw lied aan. Het enige echte olifanten lied!
het gaat zo :
 


De juf speelde met de gitaar het lied. Wat was dat speciaal voor de peuters. Daarna was het tijd om zelf in beweging te schieten. De peuters mochten met grote bewegingen het lied zingen en dansen.

Tot morgen!

donderdag

Vandaag een dag om nieuwe dingen te beleven. Tijd om te exeprimenteren met verf!
De peuters kregen vandaag grote bladen voor hun voorgeschoteld. Daarop had ik witte en zwarte verf voorzien. Ze mochten volop ontdekken.  En weet je wat het speciale was??? Het blaadje werd een ander kleur. Het zelfde kleur als dat van een olifant! GRIJS!




vrijdag

Vandaag vertelden we het verhaal van Tuur kan alles alleen. Tuur is een jongen, 3 jaar en vandaag wil hij alles alleen doen. Dat is heel flink.

 Maar al snel is duidelijk dat je nog niet alles alleen kan doen. De peuters genoten enorm van het verhaal. Daarna was het bewegingsopvoeding. De peuters speelden met olifanten en een groot laken. Wat was dat leuk!


Nu is het weekend. Tot maandag!


Maandag



 
Hallo iedereen. Vandaag is het maandag. Iedereen loopt nog wat moe, maar de peuters? Neen hoor, zo fris als een hoentje zaten ze klaar, want de juf had iets nieuws in petto.
 
De peuters zagen het tiktak huisje. De ene peuter zei dat het een kasteel was, de andere zei dat het poppenkast was.. Het was dus leuk om de peuters wat in spanning te houden!
 
En hier kwam het dan. De tiktak van de wiebelbillenboogie. Natuurlijk liet ik de peuters niet alleen kijken. Na het tiktak momentje, mochten de peuters een deel van de tiktak helemaal naspelen!
 
 
 Hier kan je het tiktak moment bekijken.
 
 
 
 
Dinsdag
 
 
De peuters mochten vandaag eens spelen met de draaischijf. Ik had verschillende olifanten voorzien met een andere kleur. De bedoeling was dat ze draaiden aan de schijf en de olifant die aan het kaartje kwam, daar moesten ze hetzelfde olifantje van zoeken.
 
Ik dacht dat dit een vrij moeilijk spel was, maar de peuters kregen er maar niet genoeg van!
 


 
 
Woensdag
 
 
De laatste dag van de stage.
Vandaag mochten de peuters dansen en muziek maken met de andere juf. De stagiaire kinderverzorgster Rukiye. samen dansten we op muziek en maakten we kennis met verschillende muziekinstrumenten.

Het was maar een korte dag vandaag.


De stage zit er voor mij op. In januari ben ik er terug met een nieuw avontuur!


 
 
groetjes
 
juf Stephanie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten